Index acteurs / Dick van den Toorn

Dick van den Toorn

Op 13 mei 1960 werd Dick van den Toorn te Haarlem geboren.

Van den Toorn speelde in 1978 in “Pastorale 1943”, maar werd vooral bekend als Otto Drissen in de series van Wim T. Schippers “De lachende scheerkwast” en “Opzoek naar Yolanda”. Daarnaast speelde hij in 1987 in het televisiespel “Sans rancune” de rol van Henk Boshuizen. Tussen 1989 en 1994 speelde hij in “We zijn weer thuis” de rol van Thijs van der Hoed.

In 1995 had hij de hoofdrol van Gert Verderrie in de VPRO-serie “Jakkes!” en was hij voor het eerst te zien als Fats in de komedieserie “Loenatik”.

In 2007 won hij De Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende prestatie, voor zijn rol als Knoop in “Lang en gelukkig” van het RO Theater, geschreven door Don Duyns en geregisseerd door Pieter Kramer. In 2008 vertolkte hij op de Parade Anton Heijboer in de voorstelling “Groeten uit Den Ilp”.

In 2010 speelde Van den Toorn wederom Knoop, ditmaal in de film “Lang en Gelukkig”. In 2011 speelde hij Adolf Hitler in de musical “De producers”. Producent Mark Vijn maakte echter al snel bekend dat de voorstelling wegens tegenvallende kaartverkoop per direct moest stoppen.

Een fragment uit: Het Bureau.

Dick van den Toorn speelt Jan Boerakker.

Beschreven hoorspelen met Dick van den Toorn:

100-jarige man die uit het raam klom en verdween, De

Anton Wachter

Bureau, Het

Crux, De

Duivel en God, De

Geluk is geen kunst

Heer Bommel

Herstel

Jagers van de draak, De

La costa de la Muerte

Leeuwendalers

Magnus

Meesterfluiters, De

Metamorfosen, De

Metroland

Moker, De

Niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet, De

Reddeloos, radeloos, redeloos

Bron deels: Theaterencyclopedie.