Index regisseurs / Wim Quint

Wim Quint

Op 7 oktober 1911 werd Wim Quint te Den Haag geboren.

Quint volgt de Kweekschool voor onderwijzers en gaat werken in het lager onderwijs. Hij is een toegewijd amateur toneelspeler en schrijft gedichten. Aan het eind van de jaren dertig van de vorige eeuw debuteert hij met zijn poëzie in het KRO-programma van Alex van Waijenburg, "Onder de vleugelen van de nacht".

Na de bevrijding verlaat hij het onderwijs om voor Radio Herrijzend Nederland met Van Waijenburg te kunnen werken aan programma's voor de zieken. In 1946 komt hij in dienst van de KRO. Naast zijn werk voor het ziekenprogramma "De Zonnebloem" maakt hij reportages, werkt hij mee aan hoorspelen en verzorgt hij religieuze uitzendingen. Hij raakt ook betrokken bij de jeugdprogramma's.

Vooral "De Wigwam" is zeer bekend geworden (1300 uitzendingen). "Het Radioprentenboek" haalt zelfs vijftien jaargangen. Tegelijk redigeert hij "De Zonnepit", het programma voor jeugdige zieken. In 1955 wordt hij hoofd amusement, maar na twee jaar keert hij terug bij de jeugdafdeling. Na 1965 vallen ook de jeugdprogramma's van de KRO-televisie onder zijn leiding.

Wim Quint is op 20 september 1983 te Hilversum overleden.

Beschreven hoorspelen onder regie van Wim Quint:

Professor Zegellaks eiland

Rasmus en de landloper

Vakantie en alleen thuis

Witte ezeltje, Het

Zeven kinderen en een geit

Bron deels: Wikipedia.