Index Plus / Nick Holland

Nick Holland

In België werd door het NIR slechts één avontuur met Paul Temple (Paul Vlaanderen) uitgezonden. Op 15 maart 1949 ging "Mrs and Mr Paul Temple" op antenne.

De gewestelijke omroep Antwerpen van het NIR had de hoorspelen met Paul Temple graag in Vlaanderen uitgezonden, maar voor de omroep waren de auteursrechten onbetaalbaar. Als alternatief schreef René Metzemaekers drie eenakters en drie series met personages die een sterke gelijkenis vertonen met de door Francis Durbridge gecreëerde karakters.

Over de hoofdrolspelers.

Nick Holland is een detectiveromanschrijver en privé-detective uit liefhebberij, hij is tegelijk een man van geest en spierkracht, is geestig en heeft als schrijver een aanzienlijk succes, woont in een mooi huis in Londen en is gelukkig gehuwd met Elly.

Elly is 5 jaar jonger dan Nick en even opgewekt als hij. Ze heeft de onhebbelijke gewoonte zich steeds met de zaken van haar man te bemoeien. Verder zijn er Johnny, hun dienstbode, die erg bazig is en thuis haast meer te zeggen heeft dan zijn werkgevers en Sir Brandon Fox hoofdinspecteur bij Scotland Yard, 55 jaar en een prachtige persoonlijkheid.

Aanvullende informatie.

In volgorde van uitzending door het NIR:

1955: Nick Holland, detective… (eenakter).

1956: Op avontuur met detectives: Nick Holland (eenakter).

1956: Nick Holland en het Aldgate mysterie (serie).

1957: Nick Holland op visite (eenakter).

1957: Nick Holland en het Bulldog mysterie (serie).

1958: Nick Holland en het Kolibri mysterie (serie).

Auteur: Ronald Patterson (Pseudoniem van René Metzemaekers).

Regisseur: René Metzemaekers.

De muziek is van Koos van de Griend.

Op drums Serge Bonin in "Nick Holland en het Bulldog mysterie" en Louie Bellson in "Nick Holland en het Kolibri mysterie".

Fragmenten.

Een fragment uit een interview met René Metzemaekers.

De interviewer is Ronny Delwiche voor "Hoorzaak" april 2009.

De muziek.

Een fragment uit: Nick Holland en het Bulldog mysterie.