Auteurs met biografie / Patrick Bernauw

Patrick Bernauw

Op 15 april 1962 werd Patrick Bernauw te Aalst geboren.

Bernauw was radio-, televisie- en stripscenarist, hoorspelregisseur en hoofdredacteur van de Historische Verhalen. Hij is nu docent creatief schrijven en leidt een eigen uitgeverij annex productiehuis De Scriptomanen. Bernauw schrijft sinds 1981 romans, verhalen, essays, toneelstukken en radio- en televisie-scenario's - zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Voor de Vlaamse openbare omroep, de Nederlandse Publieke Omroep, Radio Ostankino (Moskou), New Radio New York en voor de Vlaamse vrije radio's schreef en in het laatste geval regisseerde en produceerde hij luisterspelen. In 1994 ontving hij voor zijn luisterspel "La Comédie Française" de Prijs van de Provincie Oost-Vlaanderen voor toneel.

In 1998 richtte hij samen met zijn broer Fernand het muziektheatergezelschap Compagnie de Ballade op, dat zowel voor een volwassenen publiek als voor jongeren speelde. Patrick Bernauw schreef niet alleen de teksten waarvoor zijn broer Fernand de muziek componeerde, maar regisseerde de stukken ook en trad op als performer. Met Het Ware Verhaal van Calamity Jane en met De Sterke Verhalen Blues trok hij jarenlang door het hele Vlaamse land. In 2005 werd Compagnie de Ballade onderscheiden met de prestigieuze Visser Neerlandia Prijs voor Musical, voor de productie Scharpenelle. De groep hield er in 2011 mee op.

Beschreven hoorspelen van Patrick Bernauw:

Curriculum vitae

Heuvel 666

Inquisitie

La Comédie Française

Man met de haak, De

Man van staal, Een

Nona

Raadsels van het Zwin, De

Willem die amok maakte

Bron deels: Wikipedia.