Index regisseurs / Audrey van der Jagt

Audrey van der Jagt

Op 27 februari 1945 werd Audrey van der Jagt geboren.

 

Van der Jagt solliciteerde op vijftienjarige leeftijd bij radio-jongerenomroep Minjon van de AVRO. Bij Minjon presenteerde zij verschillende programma’s. Vanaf haar negentiende werkte drie jaar als radio-omroepster. Eind jaren zestig trouwde zij waardoor het vaste dienstverband bij de AVRO, zoals destijds gebruikelijk was werd opgeheven, en ze verder ging als freelancer.

 

Van der Jagt werkte als freelance-journalist onder andere als interviewer voor politieke partijen en als presentator bij de NCRV. In de periode 1973/1975 presenteerde Van der Jagt het "NOS-Journaal". Daarna ging zij bij de TROS werken als presentatrice van het radioprogramma “Coulissen”, een programma over het theater en theatermakers. Dit deed ze bijna vijftien jaar en daarnaast maakte ze nog een aantal andere programma’s bij de TROS.

 

Vervolgens keerde ze eind jaren tachtig terug bij de AVRO, waar ze aanvankelijk wederom radio-omroepster wordt. In de jaren negentig presenteert Van der Jagt meerdere programma’s voor de AVRO, met als belangrijkste en langstlopende voorbeelden “Fiori musicali”, een programma gericht op middeleeuwse muziek, en “Easy listening”, dat ze overnam van Tosca Hoogduin. Naast haar werk voor de radio leent Van der Jagt haar stem ook aan televisieprogramma's als voice-over.

 

Na haar pensionering richt zij samen met Chiel de Kruijf de Stichting Hoorspel Nú op. De Stichting beoogt met hulp van professionele krachten en met financiële steun van liefdadigheidsfondsen, bedrijven en particulieren nieuwe hoorspelen uit te brengen, die in eerste instantie zijn bestemd voor mensen met een leesbeperking. Hoorspelen waarvan de stichting de rechten bezit zijn verkrijgbaar bij Luisterrijk.

 

 

Beschreven hoorspelen onder regie van Audrey van der Jagt:

Afspraak, De

 

Belle of Geen talent voor ondergeschiktheid

Binnen de poorten

 

December

 

Erin geluisd

 

Harteloos

 

Inspecteur Versteeg en de Britse bezoekers

 

Klucht van de molenaar, De

Koning van Katoren

 

Op dood spoor

Op reis

 

Paul Vlaanderen en het Gregory mysterie

Paul Vlaanderen en het Z mysterie

 

Quarks

 

Saskia en Jeroen

Saskia en Jeroen - Winter

 

Vakantie

 

Wij waren achttien in getal

Wolf de speurhond en de diamantdieven

Wolf en de kunstdieven

Wurgkoord

 

 

 

Bron deels: Wikipedia.