Home / Vrouw in ochtendjas

Vrouw in ochtendjas

"Vrouw in ochtendjas" schetst een nogal sjabloonachtige situatie: Een huwelijk dat twintig jaar door sukkelde, loopt plotseling spaak. Jaap Peters ontdekt op zijn kantoor een meisje dat er stukken beter uitziet dan zijn eigen vrouw die altijd slordig en slecht verzorgd rondhangt in huis. Hij wil scheiden.

Emmy Peters stelt een ontmoeting voor tussen de nieuwe vriendin, haar man en zichzelf om de zaak uit te praten. Om zich hierop voor te bereiden rent ze voor het eerst in twintig jaar naar de kapper, op de terugweg neemt ze ook nog een fles whisky mee voor de gezelligheid. Helaas: de regen verdrinkt haar kapsel en zij verdrinkt in de whisky, alles mislukt.

Dan vindt het treffen plaats tussen de beide vrouwen. In een woordenwisseling die er zijn mag, kamt de vrouw voor de ogen van de vriendin haar Japie geducht af. Ze stuurt hem min of meer weg. Gelukkig vergeet Jaap zijn koffer. Als hij die op gaat halen, komt hij tot de ontdekking dat zijn eigen vrouw toch nog zo gek niet was en dat twintig jaar samenleven je niet in je koude kleren gaat zitten.

Rolverdeling.

Jan Borkus Jaap Peters
Nora Boerman Emmy, z'n vrouw
Hans Karsenbarg Bert, hun zoon
Corrie van der Linden Gerda
Fé Sciarone Hilda
Willy Ruys juwelier
Joke Hagelen kapster
Irene Poorter werkgeefster
Frans Somers drankslijter
Rudi West buschauffeur

Aanvullende gegevens.

Auteur: Charles Hatton
Vertaling en bewerking: Anne Ivitch
Regie: Jan C. Hubert
Omroep: VARA
Uitzending: 22 mei 1971
Speelduur: 1 uur en 39 minuten
Categorie: Relaties

De bron van deze productie.

Woman in a Dressing Gown, 28 maart 1962 BBC Light Programme - Mid-Week Theatre.