Home / El Tarangu

El Tarangu

In de hete zomer van 1996 stroomt het plein voor de kathedraal van Oviedo vol met mensen die afscheid nemen van hun wielerheld El Tarangu. José Manuel Fuente, slechts 50 jaar oud, wordt ten grave gedragen. Maar zeven jaar later zit hij tegenover Lucien van Impe, mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand?

Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom?

"El Tarangu" is een podcastreeks waarin AudioCollectief SCHIK, samen met sportchroniqueur Filip Osselaer, op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden...

Aanvullende gegevens.

Regie, montage en sound-design: Mirke Kist
Nele Eeckhout
Siona Houthuys
Productie: Kim-Ling Nicolai
Sanne van der Peijl
Eindredactie: Camille Pollie
Randy Vermeulen
Omroepen: VPRO en VRT
Productiejaar: 2019
Speelduur: 4 uur en 11 minuten, 6 afleveringen
Categorie: Docudrama, documentaire en klankbeeld

Over deze productie.

El Tarangu is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Fonds Pascal deCroos.