Home / Een nijlpaard kon lachen

Een nijlpaard kon lachen

Toen Michiel Eijsbouts nog een kind was, werkte zijn oom Wim in Hilversum. Bij de televisie. Hij legde er zijn ziel en zaligheid in de mooiste decors. Maar in 2001 was het ineens over. Oom Wims paradepaardje werd om mysterieuze redenen van zender gehaald, en hijzelf dronk zich naar het einde van zijn leven. Jaren later gaat Michiel op zoek naar het verhaal dat zijn oom nooit wilde vertellen. Hij komt terecht in een wereld van leugens, corruptie, afpersing en verboden liefdes op het Mediapark.

Medewerkenden.

Liz Snoijink
Eric Vliegenberg
Job Bakker
Roos Barneveld
Joost Bekendam
Frank Evenblij
Simon Groen
Henny Huisman
Dineke Keizer
Wim van Klaveren
Merel Kortekaas
Jeroen Krabbé
Job Mol
Harry Mulisch
Sybrand Niessen
Sien Pype
Katinka Polderman
Leon Polman
Marieke Rietkerk
Alex Roeka
Loretta Schrijver
Paula Udondek
Bert van der Veer
Johan Verschuuren
Wakkie
Klaas Wilting

Aanvullende gegevens.

Een productie van: Michiel Eijsbouts
Roelof de Vries
Omroep: BNNVARA
Uitzending: Eerste deel op 5 januari 2020
Speelduur: 1 uur en 20 minuten, 3 delen
Categorie: Absurdisme

Inhoudsomschrijving en titels van de afzonderlijke afleveringen.

Aflevering 1: De tranen van oom Wim.

Michiel zoekt antwoord op zijn vragen. Waarom moest Waku Waku, het levenswerk van zijn oom Wim, verdwijnen? En hoe kon dat zo hard ingrijpen in zijn leven? Zijn familie, een kijkcijferexpert en Bert van der Veer proberen antwoord te geven.

Aflevering 2: De slag om het decor.

In de zoektocht naar de waarheid over Waku Waku en zijn oom Wim, wordt Michiel gebeld door een informant. Achter de schermen van het dierenprogramma blijkt zich een onverkwikkelijke machtsstrijd te hebben afgespeeld. De sleutel naar het antwoord op Michiels vragen lijkt te schuilen in één woord: stokjes.

Aflevering 3: De setdresser en de zangeres.

De mist rond oom Wim lijkt eerder dikker te worden, dan op te lossen. Michiel hoopt meer helderheid te krijgen als hij zijn enorme nijlpaard bij de rechtmatige eigenares terugbezorgt. Uiteindelijk komt hij voor een verschrikkelijke keuze te staan. Wint de waarheid, of de liefde voor zijn familie?