Home / De heer en mevrouw S. wachten op hun gasten

De heer en mevrouw S. wachten op hun gasten

Versie van de BRT.

Meneer en mevrouw S. hebben afgesproken op een bepaalde avond gasten uit te nodigen die ofwel in haar ofwel in zijn leven een centrale rol hebben gespeeld, zonder dat ze er elkaar ooit iets over verteld hebben.

De vrouw kan echter niet wachten met haar onthulling tot de gasten er zijn. Ze kondigt een man aan die ze jaren geleden wilde doden, daar ze geloofde dat hij haar vader brutaal geruïneerd had. De man speelde het evenwel klaar de sterke vaderbinding van de vrouw op zichzelf af te wenden.

Door haar bekentenis slaagde de vrouw erin om de schok van de confrontatie te voorkomen, maar voor meneer S. bestaat deze mogelijkheid niet: hijzelf is de gast, zijn onbekende is degene die hij vroeger was. Tijdens het transport naar een Amerikaans gevangenenkamp eigende hij zich naam, beroep en leven van een heel ander iemand toe, en als zodanig leefde hij na zijn terugkeer verder en huwde precies deze vrouw. Op het ogenblik van deze verschrikkelijke waarheid wordt er bij meneer en mevrouw S. aangebeld.

Rolverdeling.

Denise De Weerdt Anne
Alex Wilequet Henry

Aanvullende gegevens.

Auteur: Siegfried Lenz
Vertaling: Ellen Versluys
Regie: Jos Joos
Geluidsregie: Eric Strömberg
Omroep: BRT
Uitzending: 3 januari 1977
Speelduur: 32 minuten
Categorie: Thriller
Alternatieve productie: De versie van de KRO.

De bron van deze productie.

Herr und Frau S. in Erwartung ihrer Gäste, 4 mei 1970 Norddeutscher Rundfunk.