Hoorspelen.eu extra / Nieuws / Hotel Schiller

Hotel Schiller

Logo serie Hotel Schiller

Klikt u op de afbeelding voor een vergroting.

 
De VPRO komt vanaf 26 mei met een nieuw hoorspel op NPO Radio 1: Hotel Schiller. Hotel Schiller is een radiodrama dat zich afspeelt ten tijde van het Interbellum. Het hotel aan het Rembrandtplein te Amsterdam is destijds opgebouwd door de familie Schiller. Te midden van alle gasten leefden zij hun leven in een roerige tijd. Vanuit de heropening van het hotel in 1950 kijken de Schillers terug op de oude wereld van het Interbellum.
 
Ik was aangenaam verrast door de prachtige website van de VPRO over deze hoorspelserie. Een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan!
Klikt u hier voor de website van de VPRO over “Hotel Schiler”.
 
De 8 delen worden elke zaterdag uitgezonden om 00.00 uur op NPO Radio 1.
 


1 reactie:

  1. Peter de Ruiter

    11 jun 2018 om 12:37

    Hotel Schiller – Het verhaal van het hoorspel

    Marjolein Bierens schreef en regisseerde de achtdelige hoorspelserie Hotel Schiller over dit roemruchte hotel aan het Rembrandtplein te Amsterdam. Deze serie wordt momenteel uitgezonden op NPO Radio 1 en is beschikbaar als podcast. Podcastmaker Peter de Ruiter spreekt Marjolein Bierens in CafĂ© Schiller over hoe zij het hoorspel in de loop van vijf jaar gestalte heeft gegeven. Hoe zijn de personages van deze ‘historische fictie’ bijeengebracht, hoe kwam het verhaal tot stand, hoe schrijf je zo’n stuk als je eenmaal alle informatie hebt, welke acteurs kies je en hoe weet je anderen te interesseren om het project te financieren?

    Klik hier en luister naar de pre-release van het radioprogramma Hello Radio Podcast, dat deze podcast integraal uitzendt op woensdag 4 juli 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *