Hoorspelen.eu extra / Nieuws / Martine Ketelbuters

Martine Ketelbuters

 
Martine Ketelbuters

Martine Ketelbuters

 
Vandaag, 21 juni 2017, is het twee jaar geleden dat Martine Ketelbuters overleed. Ze was jarenlang docente en opleidingshoofd van de radio-opleiding van het RITCS en een zeer gewaardeerde regisseur van hoorspelen.

In de jaren negentig heeft ze onder andere samen met Bart Stouten en technicus Ward Weis schitterende producties voor BRT Radio 3 gerealiseerd. Voor “Een zee van rusteloosheid“, naar Fernando Pessoa, kreeg ze een eervolle vermelding op de Prix Italia en de Prix Futura en “Na de orgie” van Dieter Lesage behaalde de ‘Medaille d’Argent’ op de Grand Prix International de la Radio.

Ze werkte ook mee aan verschillende woordprogramma’s waaronder Zegge en Schrijve (BRT Radio 3), Textuur, Het drama van 75 jaar Radio, de Radioboeken (Klara).

Naast radiowerk deed ze de sounddesign voor “La Femme fait son truc”, “Etudes’ en ‘Palimpsest”, danscreaties van Elisabeth Maesen. Martine Ketelbuters maakte ook deel uit van de departementsraad van het Rits, was daar vakhoofd van de afdeling Radio, en was ook lid van de Raad van Bestuur van FM Brussel, adviseur voor de Atelier de Création Radiophonique en lid van de advieswerkgroep Kunsten van de VGC.

Als regisseur van hoorspelen voor de VRT was ze paradigmatisch in haar liefde voor een combinatie van technische maîtrise en gedurfd vormelijk denken.
 
Als eerbetoon aan Martine Ketelbuters het hoorspel “Allen die vallen”.
Klikt u hier voor de rolverdeling en aanvullende informatie. 
Download het hoorspel.
 
Download
 
 
Klikt u hier voor de persoonlijke pagina van Martine Ketelbuters.
 
Bron: Erasmushogeschool Brussel.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *