Hoorspelen.eu extra / Nieuws / Derde serie “Fluiten in het donker”

Derde serie “Fluiten in het donker”

 

Zes auteurs gaan het experiment aan: Mischa Andriessen, Hannah van Binsbergen, Hélène Gelèns, Emily Kocken, Jannah Loontjens en Samuel Vriezen schrijven een hoorspel van 30 minuten. De auteurs worden gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten.

Derde editie “Fluiten in het donker” – literatuur voor luisteraars.

Om een kwaliteitsimpuls aan het Nederlandstalig radiodrama te geven, hebben het Nederlands Letterenfonds en het Mediafonds, in samenwerking met de AVROTROS, VPRO en NTR, zich de afgelopen jaren ingezet voor de totstandkoming van nieuwe, kwaliteitsvolle hoorspelen. Schrijvers werden hiertoe gekoppeld aan radioregisseurs en -producenten. Het Letterenfonds verstrekte de schrijfopdracht en het Mediafonds ondersteunde de productie van de hoorspelen.

Samenwerking
Omdat het enthousiasme groot is over de resultaten van deze pilot, is besloten de samenwerking ook in de nieuwe beleidsperiode voort te zetten. Het Mediafonds is per 1 januari 2017 opgehouden te bestaan, maar het NPO-fonds treedt toe als nieuwe partner.

Het Nederlands Letterenfonds deed begin 2017 een oproep aan literaire schrijvers om zich aan te melden voor een nieuwe editie van het hoorspelproject Fluiten in het donker. De hoorspelen zullen wekelijks vanaf zaterdag 11 november tot en met zaterdag 16 december worden uitgezonden in het hoorspelhalfuur op NPO Radio 1.

Deelnemende schrijvers moesten minimaal één literaire titel hebben gepubliceerd bij een reguliere uitgeverij en hadden nog niet eerder een hoorspel geschreven. Verder moeten ze in staat zijn onder tijdsdruk te werken, de schrijftijd is twee maanden, zijn ze bereid om samen te werken en zijn ze beschikbaar voor eventuele publiciteitsdoeleinden.
 
 
Bron: Nederlands Letterenfonds.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *